Welke bedrijfskleding past bij jouw onderneming?

Welke bedrijfskleding past bij jouw onderneming?

Als ondernemer ben je voortdurend op zoek naar mogelijkheden om door te groeien. Dit betekent niet alleen dat je meer klanten aan zal nemen of opdrachten uitbreidt, ook kan het aantrekkelijk zijn om personeel aan te nemen. Bij het aantrekken van personeel kan de aanschaf van bedrijfskleding het overwegen waard zijn. Zeker wanneer je regelmatig buiten de deur werkt, staat het professioneler wanneer je als team zijnde dezelfde kleding draagt. Denk bijvoorbeeld aan een klusbedrijf, een loodgietersbedrijf, enzovoorts. Mocht je enkel op kantoor werken, dan is bedrijfskleding niet direct noodzakelijk. Wel kun je in dit geval voor een dresscode kiezen, waar medewerkers zich aan moeten houden. 

Dresscode op de werkvloer

Wanneer je regelmatig klanten of zakenpartners op de werkvloer ontvangt, is het belangrijk dat je bedrijf de juiste uitstraling heeft. De sfeer op je kantoor moet enigszins zakelijk zijn, om professioneel over te komen op klanten. Je kunt er zodoende voor kiezen om mensen in pak naar hun werk te laten komen. Met een pak geef je het bedrijf een zakelijke uitstraling, wat zeker bij de zakelijke dienstverlening past.

 

In het geval van een klus- of timmerbedrijf is een pak niet handig. In dit geval kun je beter voor loszittende kleding kiezen. Denk aan een shirt of een polo!

 

Je werkkleding laten bedrukken

Bij het gebruik van werkkleding kan het aan te raden zijn om de werkkleding te laten bedrukken. Plaats bijvoorbeeld een logo of je bedrijfsnaam op de voor- of achterzijde van het shirt. Niet alleen komt bedrukte werkkleding professioneler over als je ergens gaat klussen, ook is de kans groot dat je nieuwe klanten wint op deze manier. Voorbijgangers zien immers dat mensen van jouw bedrijf voor een professionele uitvoering van klussen zorgen. Mochten zij de hulp van een klusbedrijf ook eens nodig hebben, dan zullen ze mogelijk voor jouw bedrijf kiezen.